![]() |
![]() |
![]() |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
პოსტი
#41
|
||
![]() ზუსტი მსროლელი ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 1,866 რეგისტრ.: 9-April 11 ნიკის ჩასმა ციტირება წევრი №: 1,256 ![]() |
userman ტკბილ ტყემალთან არ გიჭამია ხორცი ?
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#42
|
||
![]() ზუსტი მსროლელი ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: სულებზე მონადირე პოსტები: 1,104 რეგისტრ.: 5-February 15 ნიკის ჩასმა ციტირება წევრი №: 2,043 ქალაქი:თბილისი ![]() |
okela84 ციტატა(aleqsandre @ 20th December 2018 - 03:33 PM) ტკბილ ტყემალთან არ გიჭამია ხორცი ? მწარე ტყემალთან კიდე შეიძლება , თუნდაც აჯიკასთან ( კარგათ მწარესთან ) . ეს ყველაფერი კი უხდება შემწვარ წიწილას , გოჭის ხორცსაც , მარა მწვადს არა . ისე მე ცოცხალ პამინდორთან მირჩევნია შემწვარი ხორცი ( მწვადი ) , თუ ცოცხალი პამინდორი არ არის მაშინ ტომატთან . მაგრამ ყველაფრის გარეშე უფრო მირჩევნია . ზოგადად, ჩვენთან, მწვადს, არაფერს ამატებენ , ერთადერთი შეიძლება მჟავე ბროწეული დააწვეთონ.
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#43
|
||
![]() ზუსტი მსროლელი ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 1,866 რეგისტრ.: 9-April 11 ნიკის ჩასმა ციტირება წევრი №: 1,256 ![]() |
userman ბესო ეგ მწვადი არაა, დიდი ალბათობით დენის გრილი იგულისხმა და ის მთავარი არომატი რასაც ცეცხლი აძლევს უკვე სხვა რამითაა შესავსები.
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#44
|
||
![]() ვეტერანი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Administrators პოსტები: 11,796 რეგისტრ.: 7-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი წევრი №: 8 ქალაქი:Tbilisi ![]() |
ციტატა(userman @ Dec 20 2018, 12:56 PM) ეგ ყველაფერი კარგი, მაგრამ შაქრიან და ტკბილ მწვადებს როგორ ჭამთ ? ![]() ტკბილი ძალიან უხდება ღორის ხორცს, იხვს, თევზს და ქათამს მწვადი მეგობრებო არის ყველაზე მარტივად მოსამზადებელი ხორცი, საჭიროა სწორი ნაჭერი ახალი ხორცის და საკმარისი ნაკვერჩხალი, ვსიო მანდ მთავდება მთელი ფილოსოფია. აბა სტეიკი შეწვი მედიუმ რეარი ისე რომ წვნიანი შემწვარი ხორცი მიიღო და არა გამომშრალი პადოში, ეგ არის უკვე ხელოვნება ![]() ![]()
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#45
|
||
![]() გურუ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Administrators პოსტები: 5,577 რეგისტრ.: 19-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი წევრი №: 22 ![]() |
ციტატა(giorgi @ 21st December 2018 - 12:26 AM) წვადი მეგობრებო არის ყველაზე მარტივად მოსამზადებელი ხორცი, geojorjika ატრაკუნებ ჯორჯ რაა. მთელი 2 წელი დამჭირდა სანამ ნორმალური გრილ/მაყალი ავაწყე, რომ მწვადის გემი ნომინალურთან მიმეახლოვებინა. საკმაოდ ბევრგან მაქვს მწვადი გასინჯული (აქანე) და შემწვარ ხორცს არ სცდებოდა არც ერთი, ხოდა ავდექი და შევიძინე იაფიანი ნახშირის გრილი და გადავაკეთე მაყალად, საკმარისი დაშორება ნაკვერჩხლიდან ხორცამდე, ჰაერის მოძრაობა რომ აალებას ხელი შეუშალოს (რადგანაც წალამი კიარა (ეჰჰ წალამი)რა ჯურის სანაკვერცხლე მასაალ ვერ გაიგებ). და რათქმაუნდა ხორცი, სწორი ხორცის ნახვაც მაგარი რთულია და ხშირად საბეკონე ხორცს ვახმარ, როცა ძირითადი ზედმეტად მჭლეა, ძნელია აქ კაი სამწვადის ნახვა, საქონლის ხორცი იცოცხლე. და სახლში ძირითადად აართუოი კერძები, არატრადიციულები გარეთ ძალიან გემრიელია, იმდენად რომ ვებერის გრილი რომელიც სამწვადემდე მწონდა ნაყიდი და საკმაოდ ძვირათაც, არ გამომიყენებია რახანია, ვერ აკეთებ რაა იმათზე უკეთესად. ოკელ საღოლ, უბრალოდ სუშის არ ვჭამ.
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#46
|
||
![]() ვეტერანი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Root Admin პოსტები: 17,350 რეგისტრ.: 9-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: პლანეტა Zorgi წევრი №: 13 ქალაქი:თბილისი ![]() |
bazuka ბაზუკ აქინე ხარ ბიჯო.... რავაა მან დაქმეები, კიდევ არის თოვლი??? სლუში შენ რომელზე ხარ ჩვენი დროით ხაზზე რომ დაგიკავშირდე, ის ბალონი მაქვს გამოსატანი რახანია და ახალი მოდერი გაგიმზადე ტალონისთვის, აქ არ ვიცი რაში გამოიყენებ, მაგრამ თუ გინდა მაქეთ გამოგიგზავნი, თავისი ალუმინის ბიგუდებით და რამე რუმე, სულერ ნოლია ხმა.... ![]()
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#47
|
||
![]() ვეტერანი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Administrators პოსტები: 11,796 რეგისტრ.: 7-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი წევრი №: 8 ქალაქი:Tbilisi ![]() |
bazuka რა გინდა კაცო შენ. ჯერ როგორ ხარ? მერე კიდენა შენ მაქინე ხარ და ჭამ გენმოდზე გაზრდილ გასიებულ ღუტუნიებს და მე კიდენა გლეხის ახალ დაკლულ 25-30 კილოგრამიან ბურვაკზე ვამბობ. ვარდისფერი ხორცი რომ აქვს ( ადიდასები) კვირაში 1 ხელ ვწვავ აივანზე მწვად და ნამდვილად ვიცი როგორი უნდა იყოს მწვადი. რაც შეეხება სტეიკს კი ბატონი სტეიკს (საქონლის და არა ღორის, ღორის სტეიკს მე მცვრიან მწავდს ვეძახი) უნდა შესაბამისი ჯიშის, შესაბამისი ხორცის ნაჭერი. ჩვენთანაც არის ესეთი მაღაზია დამწიფებულ ხორცს ყიდიან და გამიკეთებია ნაკვერჩხლის გრილზეც და გაზის გრილზეც, მედიუმი არაუშავს მედიუმ რეარს ვერ ვჭამ მაინც მეშინია.
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#48
|
||
![]() ზუსტი მსროლელი ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 1,866 რეგისტრ.: 9-April 11 ნიკის ჩასმა ციტირება წევრი №: 1,256 ![]() |
გაგვიზიარეთ ჩვენც ცოდნა მწვადზე. ძირითადი პრინციპები მაინც გაგვანდეთ.
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#49
|
||
![]() მსროლელი ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 503 რეგისტრ.: 28-April 16 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ბაკურციხე წევრი №: 2,169 ქალაქი:თბილისი ![]() |
მწვადის შეწვა არ არის მარტო ნაკვერჩხალზე დაყარო ხორცი და დაბრაწო, მისი შეწვის მეთოდი შეტანილი იყო ქართული კულინარიის წიგნში და ასევე ასწავლიდნენ დამწყებ მზარეულებს, ძირითადი მეთოდი ასეთია: ხორცი უნდა შეირჩეს საგულდაგულოდ, დაკლული ღორის მასა უმჯობესია არ აღემატებოდეს 70-80 კილოს ასევე ის ნაკვები უნდა იყოს ბუნებრივი საკვებით, ყველა ნაჭერი არ არის სამწვადე ძირითადად იღებენ ნეკნის წინა მხარეს თავისი რბილობით ზოგი მას უმზეურს ეძახის (ასევე სუკს) შემდეგ უნდა დაიჭრას თანაბარ ნაჭრებად ისე რომ ყველა ნაჭერზე 20-30 % ქონი გაჰყვეს შემდეგ ასხმის თანმიმდევეობაც არსებობს შამფურზე ასხმა იწყება ქონის მხრიდან და მიყვება ასე ყველა ნაჭერი სტანდარტული ზომის ნაჭერი 5 ან 6 ცალი უნდა თითო შამფურზე გააჩნია შამფურის ზომას და ნაჭრებიც არ უნდა იყოს მიჭ*ლეტილი ერთმანეთზე არც დაშორებული, თავისუფლად უნდა იყოს, შემდეგ მარილი გემოვნებით მაგრამ მაინც უნდა დაეყაროს თანაბრად ყველა ნაჭერს, ცეცხლი რაღა თქმა უნდა წალმისა როგორც კი დანაკვერჩხლდება გადავშლით თანაბრად და განვალაგებთ შამფურებს, პირველივე 2 წუთიდან ხორცი აუშვებს სასიამოვნო არომატს და ეგრევე უნდა გადატრიალდეს მეორე მხარეს და შემდეგ წავიდა ტრუალი, რაც ბევრჯერ გადატრიალდება უკეთესია, კულინარიის წიგნში ეწერა მწვადს თეფშზე რომ დადებთ მოვარდისფრო სითხე უნდა გაუშვასო, მაგრამ მე პირადად მომწონს შედარებით კიდევ შემწვარი მაგ დროს უკვე მოყავისფრო სითხე აქვს, შეწვას თავისი დრო აქვს ზუსტი არომატის შესანარჩუნებლად არც უნდა აკლდეს შეწვა და არც მეტი უნდა მოუვიდეს დიდხანს ტრიალი ხორცს აშრობს და ტკლირცავს, წაძრობისას არ დაგვავიწყდეს ხახვი, მაგრამ ხახვიც თავისი აქვს მწვადს :) წითელი ხახვი უფრო უხდება ვიდრე თეთრი მელოტის მომზადების განსხვავებული მეთოდი ხომ არ იცით გამიზიარეთ
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#50
|
||
![]() ვეტერანი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Administrators პოსტები: 11,796 რეგისტრ.: 7-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი წევრი №: 8 ქალაქი:Tbilisi ![]() |
NRG ციტატა(nrg123 @ 21st February 2019 - 01:01 AM) მელოტის მომზადების განსხვავებული მეთოდი ხომ არ იცით გამიზიარეთ კუჭია მაგ ფრინველში ყველაე გემრიელი ![]()
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#51
|
||
![]() მსროლელი ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 503 რეგისტრ.: 28-April 16 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ბაკურციხე წევრი №: 2,169 ქალაქი:თბილისი ![]() |
geojorjika ეგრეა კუჭზე ტაციაობაა ხოლმე ![]()
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#52
|
||
![]() ზუსტი მსროლელი ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 1,866 რეგისტრ.: 9-April 11 ნიკის ჩასმა ციტირება წევრი №: 1,256 ![]() |
NRG მადლობა. ისე ყავისფერ წვენიანი რო შეგრილდება უფრო მზრალი მეჩვენება. ვგულისხმობ უცხიმო ნაჭრებს. პატარა მაყალი მაქვს აივანზე და შამფურზეც მჭიდროდ№მიწევს ასხმა და მერე თვითონ შამფურებსაც მჭიდროდ ვალაგე და კაროჩე ვწვალობ რაა. მაყალი მაქვს გამოსაცვლელი
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#53
|
||
![]() მსროლელი ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 503 რეგისტრ.: 28-April 16 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ბაკურციხე წევრი №: 2,169 ქალაქი:თბილისი ![]() |
okela84 შემც ერთი შამფურით ნაკლები დადე და გემრიელად შეიწვება შამფურებს.შორის ბოლმა უნდა იტრიალოს
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#54
|
||
![]() მსროლელი ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 503 რეგისტრ.: 28-April 16 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ბაკურციხე წევრი №: 2,169 ქალაქი:თბილისი ![]() |
ხო კიდე რაღაცეები გამომრჩა დამეწერა, ნაკვერჩხალი არ უნდა იყოს თხლად გადაშლილი რაც სქელი ფენა იქნება მით უფრო კარგად შეწვავს ასევე შამფურიც ისეთ დისტანციაზე უნდა იყოს ნაკვერჩხალთან რომ ხორცი არ ეხებოდეს მას, კიდევ ერთი რჩევა თუ მწვადი დარჩა ქვაბში და გაცივდა და ისევ მოგინდა ჭამა უბრალოდ ქვაბშივე ჩაასხით ერთი ჭიქა ღვინო და ნაკვერჩხალზე გააცხელეთ ღვინო არომატს უნარჩუნებს
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#55
|
||
![]() გურუ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Administrators პოსტები: 5,577 რეგისტრ.: 19-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი წევრი №: 22 ![]() |
ციტატა(okela84 @ Feb 18 2019, 09:22 PM) გაგვიზიარეთ ჩვენც ცოდნა მწვადზე. ძირითადი პრინციპები მაინც გაგვანდეთ. ნ1, ხრეში მარილი, არავითარშემთხვევაში ე.წ სუფრის მარილი. 2. წყლების დასხმა და ოი აალდა და მსგავსიც შორს, უნდა მაქსიმალურად აცადოთ დანაკვერჩხლება და მერე დაიწყოთ შეწვა 3. რათქმაუნდა ხორცი, ხშირად არჩევანის საშუალება არაა, ამიტომაც მე სამწვადე ხორცს ვურევ საბეკონე ხორცს (მსუქანს, სასალე, მოკლედ რაც ქ ია რა) და შამფურზე ყოველ 2-3 ნაშერსშორის ვატან, რადგანაც ცხიმი უნდა დაიღვენთოს ნაკვერჩხალზე და წამოიღოს ბოლი, რომ მოხდეს შებოლვა, რაც არის რეალური მწვადის არომატი. ბევრი ბოლი გარანტირებული განუმეორებელი არიმატი. ![]() 4. დაშორება ნაკვერჩხალსა და შამფურს შორის, რთულია ამის ახსნა, არც ძალიან ახლოს და არც ძალიან შორს ძალიან შორს როცა აალების შანსი დიდია (მიზეზების წერას არ დავიწყებ, თქვენც კარგად იცით). ახლოს კიდე სათანადოდ ვერ შეიწვება, და შიგნით დარჩება სისხლიანი, გარედან დამწვარი. შეშებზე არაფერს ვიტყვი, ერთი იმას დავამატებ, რომ წალამი წალამი და წალამი
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#56
|
||
![]() მაძიებელი ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 322 რეგისტრ.: 29-May 16 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: მაღარო წევრი №: 2,176 ქალაქი:სიღნაღი ![]() |
NRG ყველაფერი იდეალურად ჩამოაყალიბე, მაგრამ ციტატა(nrg123 @ 21st February 2019 - 01:01 AM) ცეცხლი რაღა თქმა უნდა წალმისა აქ შეიძლება შეგედავო. ნუშის ნაკვერჩხალი უფრო იდეალურად წვავს. მაშინ არ დარჩი და ეხლა გავიმეოროთ და შევაფასოთ.
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#57
|
||
![]() მსროლელი ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 503 რეგისტრ.: 28-April 16 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ბაკურციხე წევრი №: 2,169 ქალაქი:თბილისი ![]() |
koba1973 საინტერესოა კობა არ მქონდა გაგონილი, სიამოვნებით გავსინჯავ შემდეგ შეხვედრაზე შევწვათ მწვადი ნუშზე, შოვნა შეიძლება?
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#58
|
||
![]() მაძიებელი ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 322 რეგისტრ.: 29-May 16 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: მაღარო წევრი №: 2,176 ქალაქი:სიღნაღი ![]() |
NRG რა თქმა უნდა. სახლში მაქვს. სამწვადეც მოინახება.
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#59
|
||
![]() ზუსტი მსროლელი ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Members პოსტები: 1,866 რეგისტრ.: 9-April 11 ნიკის ჩასმა ციტირება წევრი №: 1,256 ![]() |
bazuka ციტატა(bazuka @ 25th February 2019 - 06:31 PM) რადგანაც ცხიმი უნდა დაიღვენთოს ნაკვერჩხალზე და წამოიღოს ბოლი, რომ მოხდეს შებოლვა, რაც არის რეალური მწვადის არომატი. კი მაგას მეც ვაკეთებ. ნუ ნაკვერჩხლიდან ხორცის დაშორების მანძილი რო ინდივიდოალურია ეგეც ფაქტია, მაგრამ ნუთუ არაა დადგენილი იდიალური ტემპერატურა ?
| |
> |
|
|
![]()
პოსტი
#60
|
||
![]() გურუ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Administrators პოსტები: 5,577 რეგისტრ.: 19-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი წევრი №: 22 ![]() |
koba1973 ციტატა(koba1973 @ 25th February 2019 - 07:12 PM) აქ შეიძლება შეგედავო. ნუშის ნაკვერჩხალი უფრო იდეალურად წვავს. მაშინ არ დარჩი და ეხლა გავიმეოროთ და შევაფასოთ. რაც არვიცი იმაზე ვერაფერს ვიტყვი, მაგრამ საინტერესოა. okela84 აქ იყიდება დაპრესილი ნახშირი (მიახლოვებით რომ წარმოიდგინო კვერცხის ფორმა აქვს) მწვადისთვის არ ვარგა (ან მე ვერ დავუმუღამე) ძალიან ფიცხია, ან შეშას ვიყენებ (რაც საკმაოდ ძვირია) ან შეშის ნახშირი.
| |
> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 14th May 2025 - 08:31 AM |
Hosted by Pro-Service |