დახმარება - ძებნა - წევრთა სია - კალენდარი
სრული ვერსია: გემრიელობების ფოტოები და რეცეპტები
Georgian Airgunners Portal > საერთო > ფლეიმი
გვერდი: 1, 2
okela84
მეგობრებო ამ თემში ამოვტვირთოთ ხოლმე ჩვენი ნადავლით და არა მარტო ნადავლით მომზადებული კერძების ფოტოები და რეცეპტები.



უბრალო მრგვალი ბრინჯი (და არა ვითომ სპეციალური, რომელიც 3-4 ჯერ მეტი ღირს.)
ნორის ფურცელი
ძმარი (სასურველი ბრინჯის)
თევზი: სიომგა, ასეტრინა, მასლიანკა, ან ნებისმიერი შებოლილი, დამარინადებული ან უბრალოდ დამარილებული თევზი რომლებსაც თავდაჯერებულად განვაცალკევებთ ძვლებისგან. ცოცხალ თევზს არ გირჩევთ.
ბოსტნეული: ავოკადო გრძლად დაჭრილი ან გემოვნების მიხედვით რამე რამე ისეთი, რასაც ხრაშახრუში არ დასჭირდება და სუშის სირბილეს არ დაარღვევს.
ხიზალალა: ნებისმიერი ან საერთოდ არაა აუცილებელი ინგრედიენტი.
სოუსი, სოიოს სოუსი და ვისაც მწარე უყვარს ვასაბის პასტა. კიდევ ბევრია რაც იშოვება თბილისში, მაგრამ სოუოს სოუსი არის ჩემი აზრით შეუცვლელი.
ძირითადი პრინციები ჩამოვწერე და დალშე იმპროვიზაციებიც მოსულა.


giga2010
okela84
მშვენიერი კულინარიული ნიჭით ყოფილხარ დაჯილდოვებული. i-m_so_happy.gif. ისე კი შეგატყე როცა შეჯიბრებაზე გაგვიმზადე ბურგერები.
okela84
giga2010
გაიხარე გიგა. ჰო ჩემი ერთერთი ჰობია

ესეც გუშინდელი კეფალი



giga2010
okela84
ძალიან კარგი ჩემო ოკელ. არ დავმალავ და მეც მიყვარს. წარმატებები ყველა საქმეში wink.gif
gela
ვააახ როგორ უხდება ამ ყოლიფერს თეთრი ნახევრად მშრალი ღვინო <3
okela84
gela

good.gif
geojorjika
ყოჩაღ კარგია , მეც მიყვარს კულინარია , იაპონურ სამზარეულოს ჯერ ვერიდები. მიყვარს სტრით ფუდი და კონდიტერიაც

სურათებს მოვიძიებ და დავყრი
okela84
geojorjika
მადლობა


ციტატა(giorgi @ 9th December 2018 - 09:01 PM) *
მიყვარს სტრით ფუდი და კონდიტერიაც

საქართველოში ორივე უკიდურესად არაჯანსაღია.
gregory
okela84
რესპექტები!
მსვენიერია!


okela84
მადლობა გრიგოლ
aleqsa
okela84


ოკელ კლასსს!!! i-m_so_happy.gif

ისეთ კაი კაი გემრიელობების მომზადება გცოდნია ძმობილო ამის შემდეგ გასვლებზე მწვადი ჩემზე იყოს დანარჩენი შენზე friends.gif
okela84
aleqsa
მწვადიც მართლაც რომ კახელების ექსკლუზივია და მხოლოდ მარილითაც კი საუკეთესო გამოგდით. drinks.gif
ikaaa
ამ თემას ნერწყის ყლაპა თემა უნდა ერქვას რა biggrin.gif
userman
okela84

კარგი ჰობი გქონია smile.gif

ციტატა(aleqsandre @ 10th December 2018 - 05:44 PM) *
მწვადიც მართლაც რომ კახელების ექსკლუზივია და მხოლოდ მარილითაც კი საუკეთესო გამოგდით.


მოდი და დაუჯერე ეხლა ვინცხა ანტიქრისტე დარვინს , რომ მწვადი პირველყოფილმა ადამიანმა გამოიგონაო smile.gif .
რომელსაც ალტერნატივა არა აქვს .
NRG
okela84
ერთხელ სუშის ასორტი შევუკვეთე დს ზუსტად მასე გამოუყურებოდა როგორიც შენი ნახელავია smile.gif მოყვარული ხარ ოკელ თუ პროფ. გამოცდილება გაქვს სამზარეულოში?
giga2010
ციტატა(aleqsandre @ 10th December 2018 - 05:44 PM) *
მწვადიც მართლაც რომ კახელების ექსკლუზივია და მხოლოდ მარილითაც კი საუკეთესო გამოგდით.

მე არ მახსოვს კახეთში პური მეჭამოს და მწვადზე აპლოდისმენტები არ დამეკრა. უდავოდ სასწაული მწვადი იცით
იმ ლამაზ დღესაც მწვადი ხომ სასწაული იყო და თქვენმა გაცნობამ დაუვიწყარი დღეც მაჩუქა
okela84
NRG
ციტატა(giga2010 @ 10th December 2018 - 11:13 PM) *
მოყვარული ხარ ოკელ თუ პროფ. გამოცდილება გაქვს სამზარეულოში?

მოყვარული.

ეს ვარიანტი არაა რთული, ანუ გარედან ნორის ფურცცლის შემოხვევა პირველი ლეველია. biggrin.gif . აი ფილადელფიას ვარიანტი არ მიცდია ჯერ. ანუ ნორის ფურცლის ნაცვლად თხლად დაჭრილ ფილეში რო ახვევენ ეგ ცოტა რთულია.

კაროჩე მილიონნაერი ვარიანტებია.

mister_io
okela84
ყოჩაღ , შესანიშნავი ნახელავია smile.gif მეც მიყარს მზარეულობა მაგრამ მასე რთულ კერძებს ვერ ვეჭიდები, გეტყობაბ სნაიპერის ხელი როგაქვს ისე ზუსტი კვეთებია გაკეთებული დანით smile.gif
geojorjika
რაღაცეები ვიპოვე მეც, ბარემ იყოს

კანჭი სხვა და სხვა ვარიეციებით









ჩალაღაჯის სტეიკი კარტოფილის პიურეთი, შამპინიონებით და ბოსტნეულით ნაღების სოუსში



ღორის ჩალააჯი კარამელიზებულ ატმის სოუსში, ნესვით და ბეკონით



ორაგულის სტეიკი კატოფილილს პიურეთი, შამპინიონებით,ნაღებით და ბროწეულის სოუსით



T Bone სტეიკი , მედიუმი, კარტოფილის პიურეთი და ნივრიანი პურით



ქათმის სტეიკი, თეთრი და ყავისფეი ბრინჯით, არაქისით, ქეშიუთი, სტაფილოთი, სატაცურით, ნაღების და პარმეზანის ყველის სოუსით



ქათმის სტეიკი შამპინიონებით, ბულგაულით, ნაღების და პარმეზანის ყველის სოუსით, გრილზე შემჭვარ კარტოფილთან ერთად



ბატკნის ბეჭი ბოსტნეულით

geojorjika
ქათმის ფრტები ტეხასურად, მაკარონი , ქარი და ქეშიუ



ქათმის ფრთები ტეხასურად და ხახვის რგოლები



ქათმის ვრაპები



ინდაური ფოთოლით, კომშით და დარიჩინით





იხვი რავიცი რაღაცნაირად ტერიაკის სოუსით





ჰოთ ოგი, ბეკონით, დიჟონის მდგოვით, კეთუპით, მოხრაკული ხახვით და კარტოფილი ფრი



ორმაგი ჩიზბურგერი, ბეკონით, ჩედარიტ, ბევრი სხვა ა სხვა სოუსით და საფირმო კოტლეტით



ეს სტანდარტული ჩიზი ტრამპაცუმპებით



პეპერონი, 4 ყველის



ცეზარი , ისე როგორ უნდა იყოს



ალუბლის ტარტი



ფრანგული შოკოლადის კრუასანი



კარამელიზებული მსხალი წითელ ღვინოში , ვანილით და დარიჩინით



კიდევ თუ გადავაწყდი სამე სურათებს დავდებ , დოძუია მაქვს smile.gif
giga2010
geojorjika
ჩემთვის საუკეთესო მენიუ, გრილზე და მაყალზე შემწვარი ხორცეულობა ბოსტნეულით. სერვირებაც საუკეთესო smile.gif
ამ ამინდების გადამკიდე ვეღარ ვისვრი და მემგონი კარგი იქნება მეც თუ დავტრიალდები სამზარეულოში
okela84
ციტატა(mister_io @ 11th December 2018 - 09:38 PM) *
ყოჩაღ , შესანიშნავი ნახელავია მეც მიყარს მზარეულობა მაგრამ მასე რთულ კერძებს ვერ ვეჭიდები, გეტყობაბ სნაიპერის ხელი როგაქვს ისე ზუსტი კვეთებია გაკეთებული დანით

მადლობა მეგობარო

geojorjika

საღოლ ჯორჯიკ, გცოდნია კი არა, კარგად გცოდნია საქმე.

ინდაური კომპშით არ გამისიჯავს, მაგრამ ვგრძნობ რომ კარგი იქნება.

კრუასანის ცომი რაღაც არ გაქვს კლასიკური რეცეპტით მომზადებულს.
geojorjika
okela84
ციტატა(aleqsandre @ 12th December 2018 - 02:32 PM) *
კრუასანის ცომი რაღაც არ გაქვს კლასიკური რეცეპტით მომზადებულს.


კი, არ მიყვარს ზედმეტად ფენოვანი
feeder
ბრავო მაგაია wink.gif მომზადებული ნანადირევიც რომ დადოთ ვისაც გაქვთ ალბათ უკეთესი იქნება
"სულებზე მონადირე" ფორუმელებს უფრო ექნებათ ალბათ მომზადებული ნანადირევის ფოტოები.
userman
geojorjika
ციტატა(giorgi @ 11th December 2018 - 11:36 PM) *
კიდევ თუ გადავაწყდი სამე სურათებს დავდებ , დოძუია მაქვს


კი მაგრამ ესენი სულ შენი გაკეთებულია ? drinks.gif

ამას ჰობი აღარ ჰქვია , ეს უკვე ხელოვნებაა smile.gif .

ერთი პატარა უკმარისობის გრძნობა გამიჩნდა ; შემწვარი ხორცი თაფლში biggrin.gif ( თუმცა არანაირი სურვილი არ მაქვს თაფლიანი ხორცის გასინჯვის ) ანუ ყველანაირად გქონდა გაკეთებული .
gregory
geojorjika
ბარემ შენი რესტორნის მისამართიც მიაწერე: მოვდივარრრრრრ!
geojorjika
userman
ციტატა(userman @ 12th December 2018 - 06:17 PM) *
შემწვარი ხორცი თაფლში

კანჭი და იხვი თაფლშია შემწვარი wink.gif

mister_io
geojorjika
შენ შეფ მზარეული ყოფილხარ მეგობარო, რესტორანი უნდა გახსნა რაა smile.gifsmile.gif ამ შუაღამეს ვესტუმრე მაცივარს ისეთ დღეშI ჩავვარდი ამათ ნაყურები smile.gif
okela84
ესე ოკელას ხინკალი 32.gif



giga2010
okela84
ოკელ რა გინდა? wink.gif
giga2010
უნდა აიკრძალოს საღამოს სააათებში კულინარია
okela84
giga2010
6-ის მერე დიეტა ხომ არ მოგისაჯეს ბოროტმა ექიმებმა ? sad.gif
giga2010
okela84
მე დიაეტას არ ვემორჩილები. ცუდი ჩვევა მაქვს, მთელი დღე არაფერს ვეკარები და ღამე ისიც ერთხელ ვჭამ. ვიდი კი მაქვს კარგი მჭამელის, მაგრამ არ შეგაშინოთ, თუ ჩემს გვერდით მომიჯდებით. თავაზიანად დაგითმობთ სუფრის პერიმეტრს wink.gif
ოკელ, მოკლედ აღტაცებას ვერ ვმალავ. ნიჭიერი ადამიანი ხარ, თორემ ამ მეგრელ კაცს ეს ხინკლის მოხვევა საიდან friends.gif
okela84
giga2010
არ გიგა ეგ არ მიგულისხმია, უბრალოდ დღევანდელობაში არაჯანსაღი საკვების გამო საკმაოდ ხშირი მოვლენაა ორგანიზმის რეაბილიტაციის მიზნით მკაცრი დიეტა ან უბრალოდ სწორი კვება.

სხვათაშორის შენ რაც დაწერე ეგ ძალიან ცუდი ჩვევაა. დარწმუნებული ვარ იცი, მაგრამ მე მაინც მეგობრულად გირჩევ რომ ძალიან დიდი ძალისხმევა ჩადო ამ ჩვევის მოშლაში. თორე სულ მცირე ნივთიერებათა ცვლას უკიდურესად გაიუარესებ.

ციტატა(giga2010 @ 17th December 2018 - 12:50 AM) *
ოკელ, მოკლედ აღტაცებას ვერ ვმალავ. ნიჭიერი ადამიანი ხარ, თორემ ამ მეგრელ კაცს ეს ხინკლის მოხვევა საიდან

მადლობა გიგა, დედის მხრიდან ქართლელი ვარ drinks.gif
giga2010
okela84
მაგას მიმალავდი, მარტო ჩემი თავი მეგონა ტეტია ქართლელი
კვებას რაც შეეხება ყველაფერში გეთანხმები. ამ არასწორმა კვების რეჟიმმა დამართა, ის რაც 6 თვეა ვმკურნალობ.
aleqsa
okela84

საღოლ ოკელ, ჩემგანაც "რესპექტ" ბრავო! smile.gif

okela84
ციტატა(geojorjika @ Dec 11 2018, 11:27 PM) *
ღორის ჩალააჯი კარამელიზებულ ატმის სოუსში, ნესვით და ბეკონით



ჯორჯიკ შეგიძლია ამის ზუსტი რეცეპტი და მომზადების რეცეპტი დაგვიდო ?

სოუსები იყიდე თუ შენ დაამზადე ?
geojorjika
ჩემთვითონ smile.gif , ოღნდ ის მითხარი ატამის და ნესვის ყიდვას სად აპირებ ეხლა smile.gif , ინგრედიენტები : ნესვი, საუზმის ბეკონი, ღორის ჩალაღაჯის ნაჭერი, ყავისფერი შაქარი. 5 წიწაკის ასორტი, მარილი, ცოტა ჯანჯაფილი, ცოცხალი როზმარინი

ბეკონს ახვევ ნესვის ნაჭრებე და წვავ გრილზე , შემდეგ ყავისფერ შაქარში უკეთებ ატამს კარამელიზებას , წვავ ჩალაღაჯს გრილზე შესაბამისი სანალებლებით (5 სახის წიწაკა , მარილი, ჯანჯაფილი და ოზმარინი ოღნდ ამათტან ფრთხილად ნამეტანი მძაფრია ორივე) და სერვირებას უკეთებ.
okela84
geojorjika
ციტატა(giorgi @ 19th December 2018 - 11:26 PM) *
ოღნდ ის მითხარი ატამის და ნესვის ყიდვას სად აპირებ ეხლა

მაგიტო მაინტერესებდა მზა სოუსები იყო თუ სახლში მომზადებული,
ციტატა(giorgi @ 19th December 2018 - 11:26 PM) *
ჯანჯაფილი და ოზმარინი ოღნდ ამათტან ფრთხილად ნამეტანი მძაფრია ორივე) და სერვირებას უკეთებ.

ძალიან ბევრი მკვეთრი გემოებია, რაც ძალიან ართულებს საქმეს და მაგიტო გკითხე ზუსტი მომზადების წესი.

ნესვი
ატამი
ბეკონი
როზმარინი ჯანჯარფირი (ეს ორი ძალიან სასარგებლოა)
წიწაკები
6.gif

არ ვიცი რამდენად გამომივა ასეთი ზე მკვეთრი გემოების დაბალანსება 24.gif
userman
ეგ ყველაფერი კარგი, მაგრამ შაქრიან და ტკბილ მწვადებს როგორ ჭამთ ? smile.gif
okela84
userman
ტკბილ ტყემალთან არ გიჭამია ხორცი ?
userman
okela84
ციტატა(aleqsandre @ 20th December 2018 - 03:33 PM) *
ტკბილ ტყემალთან არ გიჭამია ხორცი ?


მწარე ტყემალთან კიდე შეიძლება , თუნდაც აჯიკასთან ( კარგათ მწარესთან ) . ეს ყველაფერი კი უხდება შემწვარ წიწილას , გოჭის ხორცსაც , მარა მწვადს არა .

ისე მე ცოცხალ პამინდორთან მირჩევნია შემწვარი ხორცი ( მწვადი ) , თუ ცოცხალი პამინდორი არ არის მაშინ ტომატთან . მაგრამ ყველაფრის გარეშე უფრო მირჩევნია .

ზოგადად, ჩვენთან, მწვადს, არაფერს ამატებენ , ერთადერთი შეიძლება მჟავე ბროწეული დააწვეთონ.
okela84
userman
ბესო ეგ მწვადი არაა, დიდი ალბათობით დენის გრილი იგულისხმა და ის მთავარი არომატი რასაც ცეცხლი აძლევს უკვე სხვა რამითაა შესავსები.
geojorjika
ციტატა(userman @ Dec 20 2018, 12:56 PM) *
ეგ ყველაფერი კარგი, მაგრამ შაქრიან და ტკბილ მწვადებს როგორ ჭამთ ? smile.gif


ტკბილი ძალიან უხდება ღორის ხორცს, იხვს, თევზს და ქათამს

მწვადი მეგობრებო არის ყველაზე მარტივად მოსამზადებელი ხორცი, საჭიროა სწორი ნაჭერი ახალი ხორცის და საკმარისი ნაკვერჩხალი, ვსიო მანდ მთავდება მთელი ფილოსოფია. აბა სტეიკი შეწვი მედიუმ რეარი ისე რომ წვნიანი შემწვარი ხორცი მიიღო და არა გამომშრალი პადოში, ეგ არის უკვე ხელოვნება smile.gif , ვაიფაი თერმომეტრებით ვწვავ სტეიკს smile.gif
bazuka
ციტატა(giorgi @ 21st December 2018 - 12:26 AM) *
წვადი მეგობრებო არის ყველაზე მარტივად მოსამზადებელი ხორცი,

geojorjika
ატრაკუნებ ჯორჯ რაა. მთელი 2 წელი დამჭირდა სანამ ნორმალური გრილ/მაყალი ავაწყე, რომ მწვადის გემი ნომინალურთან მიმეახლოვებინა. საკმაოდ ბევრგან მაქვს მწვადი გასინჯული (აქანე) და შემწვარ ხორცს არ სცდებოდა არც ერთი, ხოდა ავდექი და შევიძინე იაფიანი ნახშირის გრილი და გადავაკეთე მაყალად, საკმარისი დაშორება ნაკვერჩხლიდან ხორცამდე, ჰაერის მოძრაობა რომ აალებას ხელი შეუშალოს (რადგანაც წალამი კიარა (ეჰჰ წალამი)რა ჯურის სანაკვერცხლე მასაალ ვერ გაიგებ). და რათქმაუნდა ხორცი, სწორი ხორცის ნახვაც მაგარი რთულია და ხშირად საბეკონე ხორცს ვახმარ, როცა ძირითადი ზედმეტად მჭლეა, ძნელია აქ კაი სამწვადის ნახვა, საქონლის ხორცი იცოცხლე.

და სახლში ძირითადად აართუოი კერძები, არატრადიციულები გარეთ ძალიან გემრიელია, იმდენად რომ ვებერის გრილი რომელიც სამწვადემდე მწონდა ნაყიდი და საკმაოდ ძვირათაც, არ გამომიყენებია რახანია, ვერ აკეთებ რაა იმათზე უკეთესად.

ოკელ საღოლ, უბრალოდ სუშის არ ვჭამ.
ja_ja
bazuka
ბაზუკ აქინე ხარ ბიჯო.... რავაა მან დაქმეები, კიდევ არის თოვლი???

სლუში შენ რომელზე ხარ ჩვენი დროით ხაზზე რომ დაგიკავშირდე, ის ბალონი მაქვს გამოსატანი რახანია და ახალი მოდერი გაგიმზადე ტალონისთვის, აქ არ ვიცი რაში გამოიყენებ, მაგრამ თუ გინდა მაქეთ გამოგიგზავნი, თავისი ალუმინის ბიგუდებით და რამე რუმე, სულერ ნოლია ხმა.... smile.gif
geojorjika
bazuka
რა გინდა კაცო შენ. ჯერ როგორ ხარ? მერე კიდენა შენ მაქინე ხარ და ჭამ გენმოდზე გაზრდილ გასიებულ ღუტუნიებს და მე კიდენა გლეხის ახალ დაკლულ 25-30 კილოგრამიან ბურვაკზე ვამბობ. ვარდისფერი ხორცი რომ აქვს ( ადიდასები) კვირაში 1 ხელ ვწვავ აივანზე მწვად და ნამდვილად ვიცი როგორი უნდა იყოს მწვადი.

რაც შეეხება სტეიკს კი ბატონი სტეიკს (საქონლის და არა ღორის, ღორის სტეიკს მე მცვრიან მწავდს ვეძახი) უნდა შესაბამისი ჯიშის, შესაბამისი ხორცის ნაჭერი. ჩვენთანაც არის ესეთი მაღაზია დამწიფებულ ხორცს ყიდიან და გამიკეთებია ნაკვერჩხლის გრილზეც და გაზის გრილზეც, მედიუმი არაუშავს მედიუმ რეარს ვერ ვჭამ მაინც მეშინია.
okela84
გაგვიზიარეთ ჩვენც ცოდნა მწვადზე.

ძირითადი პრინციპები მაინც გაგვანდეთ.

NRG
მწვადის შეწვა არ არის მარტო ნაკვერჩხალზე დაყარო ხორცი და დაბრაწო, მისი შეწვის მეთოდი შეტანილი იყო ქართული კულინარიის წიგნში და ასევე ასწავლიდნენ დამწყებ მზარეულებს, ძირითადი მეთოდი ასეთია: ხორცი უნდა შეირჩეს საგულდაგულოდ, დაკლული ღორის მასა უმჯობესია არ აღემატებოდეს 70-80 კილოს ასევე ის ნაკვები უნდა იყოს ბუნებრივი საკვებით, ყველა ნაჭერი არ არის სამწვადე ძირითადად იღებენ ნეკნის წინა მხარეს თავისი რბილობით ზოგი მას უმზეურს ეძახის (ასევე სუკს) შემდეგ უნდა დაიჭრას თანაბარ ნაჭრებად ისე რომ ყველა ნაჭერზე 20-30 % ქონი გაჰყვეს შემდეგ ასხმის თანმიმდევეობაც არსებობს შამფურზე ასხმა იწყება ქონის მხრიდან და მიყვება ასე ყველა ნაჭერი სტანდარტული ზომის ნაჭერი 5 ან 6 ცალი უნდა თითო შამფურზე გააჩნია შამფურის ზომას და ნაჭრებიც არ უნდა იყოს მიჭ*ლეტილი ერთმანეთზე არც დაშორებული, თავისუფლად უნდა იყოს, შემდეგ მარილი გემოვნებით მაგრამ მაინც უნდა დაეყაროს თანაბრად ყველა ნაჭერს, ცეცხლი რაღა თქმა უნდა წალმისა როგორც კი დანაკვერჩხლდება გადავშლით თანაბრად და განვალაგებთ შამფურებს, პირველივე 2 წუთიდან ხორცი აუშვებს სასიამოვნო არომატს და ეგრევე უნდა გადატრიალდეს მეორე მხარეს და შემდეგ წავიდა ტრუალი, რაც ბევრჯერ გადატრიალდება უკეთესია, კულინარიის წიგნში ეწერა მწვადს თეფშზე რომ დადებთ მოვარდისფრო სითხე უნდა გაუშვასო, მაგრამ მე პირადად მომწონს შედარებით კიდევ შემწვარი მაგ დროს უკვე მოყავისფრო სითხე აქვს, შეწვას თავისი დრო აქვს ზუსტი არომატის შესანარჩუნებლად არც უნდა აკლდეს შეწვა და არც მეტი უნდა მოუვიდეს დიდხანს ტრიალი ხორცს აშრობს და ტკლირცავს, წაძრობისას არ დაგვავიწყდეს ხახვი, მაგრამ ხახვიც თავისი აქვს მწვადს :) წითელი ხახვი უფრო უხდება ვიდრე თეთრი

მელოტის მომზადების განსხვავებული მეთოდი ხომ არ იცით გამიზიარეთ
geojorjika
NRG
ციტატა(nrg123 @ 21st February 2019 - 01:01 AM) *
მელოტის მომზადების განსხვავებული მეთოდი ხომ არ იცით გამიზიარეთ


კუჭია მაგ ფრინველში ყველაე გემრიელი smile.gif
ეს არის ფორუმის "მსუბუქი" (lo-fi) ვერსია. თუ გსურთ იხილოთ სრულად, სურათებით, გაფორმებით და მეტი ინფორმაციით, დააწკაპუნეთ აქ.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.