|
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია ) |
Jul 13 2014, 04:09 PM
პოსტი
#1
|
||
![]() ვეტერანი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Administrators პოსტები: 11,796 რეგისტრ.: 7-February 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი წევრი №: 8 ქალაქი:Tbilisi |
მოკლედ დღეს სახლში უსაქმოდ ვიყავი, ვერ შეჯიბრზე წავედი და ვერც ვერაფერი გავაკეთე სახელოსნოში ისეთ სიცხე იყო, ჰოდა ავდექი და დავიწყე ადრე იუთუბზე ნანახი ქედნის ღვეზელის ჩემებურად მომზადება, მოკლედ დავიწყეთ: საიდან და როგორ აღმოჩნდა ჩემს სამზარეულოშ გულიოს მკერდი ამას გამოვტოვებ საჭიროა: 1)ორი ცალი გულიოს გულმკერდი 2)კარაქი 70-80 გრამი 3)სოკო კონსერვის ან ცოცხალი , უმჯობესია შამპინიონი 200 გრ 4)ნაღები 20% 100გრ 5)ნიორი, ხახვი, ნახევარი მწვანე ბულგარული 6)ფენოვანი ცომი (ერთი შეკვრა მზად იყიდება) 7)მარილი, შავი წიწაკა ![]() ვიღებთ გულიოს გულმკერდს და ვაკეთბ ფილეს, ვჭრით ნიორს, ხახვს და ბულგარულს წვრილად ![]() ვიღებთ საჭმლის შესაფუთ პარკს, ვაფარებთ გულიოს ფილეზე და ვიწყებთ მის დაბეგვას , გულიოს ცოტა მაგარი ხორცი აქვს და მისი მომზადება რომ გაადვილდეს და ასევე რბილი რომ იყოს, პარკი კი იმისთვისაა საჭირო რომ ოჯახის წევრები არ დასვაროთ დაბეგვილი ხორცით ![]() დაბეგვილ ხორცს ვჭრით წვრილად ![]() ვიღებთ 70-80 გრამ კარაქს , ვაგდებთ ცხელ ტაფაზე და ვალღობთ ![]() ვამატებთ წვრილად დაჭრილ ხორცს ![]() 2-3 წუთის მერე ვამატებთ სოკოს ![]() 5-7 წუთის მერე ვამატებთ , ნიორს, ხახვს , ბულგარულს, მარილს და წიწაკას და ვურევთ კარგად ![]() ![]() ვამატებთ ნაღებს და ვურევთ ![]() უნდა მივიღოთ ესეთი მასა დაახლოვებით 3-4 წუთში ![]() მიღებულს მასას ვათავსებთ კონტეინერში და შემდეგ მაცივარში 2-3 საათით ![]() ვიღებთ ფენოვან ცომს, ვაბრტყელებთ და ვჭრით იმდენ ნაწილად რამდენი ღვეზელის გაკეთებასც ვაპირებთ 12X18 სმ მართკუთხედი უნდა იყოს ზომა ![]() ვათავსებთ მაცივარშიდან გამოღებულ წინაწარ გამზადებულ გულსართს , გადავკეცავთ და ნაპირებტს მოვუხვევთ ![]() ვიღებთ კულინარიულ ქაღალდს, ვათავსებს ჟარონაზე, ვუსმევთ გამდნარ კარაქვს რომ არ დაიკრას, ღვეზელებსაც ვუსმევთ თავზე გამდნარ კარაქს და 220 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ვათავზებთ 20-25 წუთით ![]() 20 წუთის შემდეგ ვიღებთ ასეთ ღვეზელებს ![]() გადმოვიღებთ თეფშზე და მივირთმევთ ![]() არის ძალიან მსუყე და გემრიელი 1 ცალზე მეტს ნუ გათვლის კაცზე
| |
| > |
|
|
![]() |
Jul 14 2014, 10:24 PM
პოსტი
#2
|
||
![]() გურუ ლამა ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: Moderators პოსტები: 4,686 რეგისტრ.: 10-March 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi წევრი №: 50 ქალაქი:თბილისი |
geojorjika გემრიელად გამოიყურება ორივე ვარიანტი. გასინჯავდა კაცი
| |
| > |
|
|
geojorjika გულიოს ღვეზელი Jul 13 2014, 04:09 PM
gregory სუპერ Jul 13 2014, 04:17 PM
ikaaa შენ რა მაგარი ყოფ... Jul 13 2014, 04:29 PM
cz80 აპეტიტნო ვიგლიადი... Jul 13 2014, 05:00 PM
TAMPLIER სგ Jul 13 2014, 06:22 PM
iorama მსუყე იქნება შეკაც... Jul 13 2014, 06:26 PM
ja_ja შენა ძმა კულინარიე... Jul 13 2014, 07:04 PM
geojorjika ja_ja
დილას მაგისთვის... Jul 13 2014, 07:12 PM
ja_ja ზატო რა სიგრილე იყ... Jul 13 2014, 07:18 PM
iorama ციტატა(ja_ja @ Jul 13 2014, 08... Jul 13 2014, 07:23 PM
ja_ja iorama
დიდი ვერაფერი, მ... Jul 13 2014, 07:45 PM
geojorjika დაახვიეთ ეხლა ამ თ... Jul 13 2014, 08:10 PM
iorama ციტატა(geojorjika @ Jul 13 2014, ... Jul 14 2014, 09:45 AM
monadire. iorama
გველი გაგიზრდი... Jul 13 2014, 11:28 PM
ja_ja iorama
ციტატა(iorama @ 14th July... Jul 14 2014, 10:30 AM
iorama ციტატა(ja_ja @ Jul 14 2014, 11... Jul 14 2014, 09:48 PM
archi_daili ja_ja
ციტატა(ja_ja @ 14th July 2... Jul 14 2014, 11:26 AM
geojorjika ჰოდა მერე ეძებე ნა... Jul 14 2014, 01:54 PM
nihontoman geojorjika
ეს გამახსენ... Jul 14 2014, 09:51 PM
geojorjika nihontoman
კი ზუსტად ეგ Jul 14 2014, 09:52 PM
Davitus საღოლ ჟორჟიკ, მაგრ... Jul 15 2014, 12:25 PM![]() ![]() |
|
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 21st November 2025 - 08:30 AM |
| Hosted by Pro-Service |