დახმარება - ძებნა - წევრთა სია - კალენდარი
სრული ვერსია: გემრიელობების ფოტოები და რეცეპტები
Georgian Airgunners Portal > საერთო > ფლეიმი
გვერდი: 1, 2
NRG
geojorjika
ეგრეა კუჭზე ტაციაობაა ხოლმე smile.gif რა რეცეპტები იცი მის მოსამზადებლად? მე ერთხელ გავაკეთე ჩემი მეთოდით არ ვიცოდი რა უნდა მექნა მაგრამ გემრიელი გამოვიდა
okela84
NRG
მადლობა.

ისე ყავისფერ წვენიანი რო შეგრილდება უფრო მზრალი მეჩვენება. ვგულისხმობ უცხიმო ნაჭრებს.
პატარა მაყალი მაქვს აივანზე და შამფურზეც მჭიდროდ№მიწევს ასხმა და მერე თვითონ შამფურებსაც მჭიდროდ ვალაგე და კაროჩე ვწვალობ რაა. მაყალი მაქვს გამოსაცვლელი
NRG
okela84
შემც ერთი შამფურით ნაკლები დადე და გემრიელად შეიწვება შამფურებს.შორის ბოლმა უნდა იტრიალოს
NRG
ხო კიდე რაღაცეები გამომრჩა დამეწერა, ნაკვერჩხალი არ უნდა იყოს თხლად გადაშლილი რაც სქელი ფენა იქნება მით უფრო კარგად შეწვავს ასევე შამფურიც ისეთ დისტანციაზე უნდა იყოს ნაკვერჩხალთან რომ ხორცი არ ეხებოდეს მას,
კიდევ ერთი რჩევა თუ მწვადი დარჩა ქვაბში და გაცივდა და ისევ მოგინდა ჭამა უბრალოდ ქვაბშივე ჩაასხით ერთი ჭიქა ღვინო და ნაკვერჩხალზე გააცხელეთ ღვინო არომატს უნარჩუნებს
bazuka
ციტატა(okela84 @ Feb 18 2019, 09:22 PM) *
გაგვიზიარეთ ჩვენც ცოდნა მწვადზე.

ძირითადი პრინციპები მაინც გაგვანდეთ.

ნ1, ხრეში მარილი, არავითარშემთხვევაში ე.წ სუფრის მარილი.
2. წყლების დასხმა და ოი აალდა და მსგავსიც შორს, უნდა მაქსიმალურად აცადოთ დანაკვერჩხლება და მერე დაიწყოთ შეწვა
3. რათქმაუნდა ხორცი, ხშირად არჩევანის საშუალება არაა, ამიტომაც მე სამწვადე ხორცს ვურევ საბეკონე ხორცს (მსუქანს, სასალე, მოკლედ რაც ქ ია რა) და შამფურზე ყოველ 2-3 ნაშერსშორის ვატან, რადგანაც ცხიმი უნდა დაიღვენთოს ნაკვერჩხალზე და წამოიღოს ბოლი, რომ მოხდეს შებოლვა, რაც არის რეალური მწვადის არომატი. ბევრი ბოლი გარანტირებული განუმეორებელი არიმატი. smile.gif
4. დაშორება ნაკვერჩხალსა და შამფურს შორის, რთულია ამის ახსნა, არც ძალიან ახლოს და არც ძალიან შორს
ძალიან შორს როცა აალების შანსი დიდია (მიზეზების წერას არ დავიწყებ, თქვენც კარგად იცით). ახლოს კიდე სათანადოდ ვერ შეიწვება, და შიგნით დარჩება სისხლიანი, გარედან დამწვარი.
შეშებზე არაფერს ვიტყვი, ერთი იმას დავამატებ, რომ წალამი წალამი და წალამი
koba1973
NRG
ყველაფერი იდეალურად ჩამოაყალიბე, მაგრამ
ციტატა(nrg123 @ 21st February 2019 - 01:01 AM) *
ცეცხლი რაღა თქმა უნდა წალმისა

აქ შეიძლება შეგედავო. ნუშის ნაკვერჩხალი უფრო იდეალურად წვავს. მაშინ არ დარჩი და ეხლა გავიმეოროთ და შევაფასოთ.
NRG
koba1973
საინტერესოა კობა არ მქონდა გაგონილი, სიამოვნებით გავსინჯავ შემდეგ შეხვედრაზე შევწვათ მწვადი ნუშზე, შოვნა შეიძლება?
koba1973
NRG
რა თქმა უნდა. სახლში მაქვს. სამწვადეც მოინახება.
okela84
bazuka
ციტატა(bazuka @ 25th February 2019 - 06:31 PM) *
რადგანაც ცხიმი უნდა დაიღვენთოს ნაკვერჩხალზე და წამოიღოს ბოლი, რომ მოხდეს შებოლვა, რაც არის რეალური მწვადის არომატი.

კი მაგას მეც ვაკეთებ. ნუ ნაკვერჩხლიდან ხორცის დაშორების მანძილი რო ინდივიდოალურია ეგეც ფაქტია, მაგრამ ნუთუ არაა დადგენილი იდიალური ტემპერატურა ?
bazuka
koba1973
ციტატა(koba1973 @ 25th February 2019 - 07:12 PM) *
აქ შეიძლება შეგედავო. ნუშის ნაკვერჩხალი უფრო იდეალურად წვავს. მაშინ არ დარჩი და ეხლა გავიმეოროთ და შევაფასოთ.

რაც არვიცი იმაზე ვერაფერს ვიტყვი, მაგრამ საინტერესოა.

okela84
აქ იყიდება დაპრესილი ნახშირი (მიახლოვებით რომ წარმოიდგინო კვერცხის ფორმა აქვს) მწვადისთვის არ ვარგა (ან მე ვერ დავუმუღამე) ძალიან ფიცხია, ან შეშას ვიყენებ (რაც საკმაოდ ძვირია) ან შეშის ნახშირი.
ja_ja
bazuka
ციტატა(bazuka @ 25th February 2019 - 11:31 PM) *
მიახლოვებით რომ წარმოიდგინო კვერცხის ფორმა აქვს

ეგ არის დაფქვილი და შემდეგ მაგ კვერცხის ფორმაში დაპრესილინახშირი, როგორც შენ აღნიშნე მარალი წვის ტემპერატურა აქვს და იმიტომაც აკეთებენ ეგეთ შტუკას, რატომღაც ითვლება რომ რაც მეტია ტემპერატურა მით უკეთესია, და ბარბექიუზე რატომღაც ამერიკელები მაგას იყენებენ
okela84

აქაც იყენებენ მაგას, კაკ მინიმუმ გარე სამწვადეებში. ერთხელ ღამე დამჭირდა და ვერსად რო ვერ ვიშოვე სამგორში დავადექი ერთერთ სამწვადეს და 5 ლარად გამოვართვი რამოდენიმე ცალი.
NRG
მწვადის მოყვარულებისთვის ასეთი რაღაცეებიც არსებობს

#

თუ ცხოვრობ კორპუსში და მწვადი შენი განუყრელი გემრიელობაა კომფორტი გარანტირებულია რომ მეზობლები არ დააბოლო



რაც შეეხება არომატებს რა თქმა უნდა არ იქნება ის რაც უნდა იყოს, მაგრამ ტაფაში შემწვარს მილიონჯერ სჯობს თუ მოხსნიდან ერთი წუთით ადრე ერთ სუფრის კოვზ ღვინოს დავასხავ ზედვე შედარებით უკეთესი არომატები აქვს

NRG


სწრაფად და კომფორტულად
okela84
2კგ-ზე ნახევარი ბროწეულის წვენი, 1 ცალი გახეხილი ხახვი და ასევე გახეხილი ნახევარი წითელი ტკბილი ბულგარული წიწაკა. პილპილი და მარი.ი გემოვნებით.




userman
okela84

ქებას ნახვა სჯობსო ! ბრძენებს უთქვამთ . ხოოდაა სურათებით ბევრს ვერაფერს ვიგებ , განსაკუთრებით გემოს smile.gif .
ja_ja
NRG
okela84
რაღაც ძალიან ნეიტრალურ რაცხაებს დებთ... სადაა ბოლი? ნაკვერჩხალი??? გემო რა აქვს? თუ მხოლდო ვიზუალია?
ეს არის ფორუმის "მსუბუქი" (lo-fi) ვერსია. თუ გსურთ იხილოთ სრულად, სურათებით, გაფორმებით და მეტი ინფორმაციით, დააწკაპუნეთ აქ.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.